Den perfekta kladdkakan för Kladdkakans dag!

Idag den 7 november är det Kladdkakans dag. Därför ska jag dela med mig av ett recept på den enligt mig perfekta kladdkakan för kladdkakans dag. Innan du börjar, läs igenom tipsen för att lyckas med kladdkaka.

Receptet

Receptet utgår från ett befintligt recept på Alltomkladdkaka.se, men istället för att göra kladdmuffins med fyllning så gör du en kladdkaka med topping.

  1. Utgå från Receptet på kladdmuffins med fyllning
  2. Använd en stor kladdkakeform istället för muffinsformar.
  3. Grädda ca 18 minuter i 175 grader (istället för 160). Kolla med sticka efter 15 minuter, så inte kakan blir torr.
  4. Bred ut fyllningen över kladdkakan med en slickepott eller stor sked.
  5. Låt kakan kallna något innan servering.
  6. Garnera kakan med flingsalt vid servering.

Denna kladdkaka fungerar bra utan grädde till. Kaffe är ett måste till den här härligt mäktiga kakan.

Kom ihåg angående gräddningstid på kladdkaka

  • Mindre form = Tjockare kaka = Längre tid i ugnen
  • Större form = Plattare kaka = Kortare tid i ugnencropped-kladdkaka-blogg-recept-header.jpg
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Det här inlägget postades i Bakrecept och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *