Trillingnöten har försvunnit från Aladdin-asken, men det hindrar dig inte från att göra dina egna! Choklad, nötter och en del tid är allt som behövs. Här följer ett recept på trillingnöt.
Ingredienser
- 400 g mjölkchoklad (= två stora Marabou chokladkakor).
- 100 g hasselnötter/hasselnötskärnor, skalade och rostade.
Instruktioner
- Smält 200 g choklad (hälften), gärna i vattenbad*.
- Häll ner hasselnötterna i den smälta chokladen.
- Förbered en plåt med bakplåtspapper. Lägg upp hasselnötterna tre och tre på plåten. Låt chokladen stelna. Städa/skär bort choklad som hamnat på fel ställe.
- Smält 150 g choklad
- Doppa trillingnötterna i chokladen och lägg tillbaka dem på plåten för att stelna.
- Smält resten av chokladen, 50 g.
- Rita chokladränder över trillingnötterna, med hjälp av en gaffel.
- Låt trillingnötterna stelna.
- Njut av dina egna trillingnötter!
*) Att smälta choklad i vattenbad innebär att du lägger chokladen i en skål eller tallrik mugg, gärna av porslin. Därefter placerar du skålen över varmt vatten och rör runt i chokladen så den smälter långsamt.
Tips: Hittar du inte rostade hasselnötter, så kan du rosta nötterna själv i en torr stekpanna. Det tar bara några minuter. Tänk på att röra hela tiden så hasselnötterna inte bränns.