Recept på Trillingnöt

hasselnöt trillingnöt receptTrillingnöten har försvunnit från Aladdin-asken, men det hindrar dig inte från att göra dina egna! Choklad, nötter och en del tid är allt som behövs. Här följer ett recept på trillingnöt.

Ingredienser

  • 400 g mjölkchoklad (= två stora Marabou chokladkakor).
  • 100 g hasselnötter/hasselnötskärnor, skalade och rostade.

Instruktioner

  1. Smält 200 g choklad (hälften), gärna i vattenbad*.
  2. Häll ner hasselnötterna i den smälta chokladen.
  3. Förbered en plåt med bakplåtspapper. Lägg upp hasselnötterna tre och tre på plåten. Låt chokladen stelna. Städa/skär bort choklad som hamnat på fel ställe.
  4. Smält 150 g choklad
  5. Doppa trillingnötterna i chokladen och lägg tillbaka dem på plåten för att stelna.
  6. Smält resten av chokladen, 50 g.
  7. Rita chokladränder över trillingnötterna, med hjälp av en gaffel.
  8. Låt trillingnötterna stelna.
  9. Njut av dina egna trillingnötter!

*) Att smälta choklad i vattenbad innebär att du lägger chokladen i en skål eller tallrik mugg, gärna av porslin. Därefter placerar du skålen över varmt vatten och rör runt i chokladen så den smälter långsamt.

Tips: Hittar du inte rostade hasselnötter, så kan du rosta nötterna själv i en torr stekpanna. Det tar bara några minuter. Tänk på att röra hela tiden så hasselnötterna inte bränns.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Det här inlägget postades i Bakrecept och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *