Apelsin- och chiliglacerat fläsk – Recept: Tareq Taylor, Ikeas julbord 2012

Detta är receptet på Apelsin- och chiliglacerat fläsk, som serveras på Ikeas julbord 2012 i samarbete med gästkocken Tareq Taylor. Detta tycker jag, tillsammans med senapssillen, var den absolut bästa rätten på julbordet.

Jag lägger upp receptet här för framtida användning och förhoppningsvis till några besökares glädje.

Ingredienser till Apelsin- och chiliglacerat fläsk

  • 1 kg karré eller tjocka revben
  • 2 tsk salt
  • 1 stor fryspåse
  • 1 dl apelsinjuice
  • 3 msk flytande honung
  • 1 st röd chilifrukt fint hackad (eller efter egen smak)
  • 1 tsk milt paprikapulver
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ tsk mald ingefära
  • 2 msk rödvinsvinäger

Gör så här:

  • Salta fläsket och lägg in det i en fryspåse. Sug ut luften ur påsen (skapa ett vakuum) och knyt en knut så att påsen blir tät.
  • Lägg påsen i en gryta med varmt vatten, sätt på ett lock och ställ in grytan i ugnen på 85 grader i ca 8 timmar.
  • Ta upp påsen ur det varma vattnet och låt svalna på ett kallt ställe.
  • Skär upp det kalla fläsket i mindre bitar.
  • Blanda samman Apelsinglacen och gnid in fläsket ordentligt.
  • Grilla fläsket i ugnen på ca 200 grader tills det är vackert gyllene.

Fotnot: Receptet finns även här på Ikeas hemsida i PDF-format, men jag gillar inte PDF och den länken kommer säkert inte fungera nästa år ändå… =)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Apelsin- och chiliglacerat fläsk - Recept: Tareq Taylor, Ikeas julbord 2012, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Det här inlägget postades i Matrecept och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *