Glutenfri kladdkaka

Det här är ett recept för dig som vill baka en glutenfri kladdkaka.

Ingredienser

100 g smör eller margarin
2 st ägg
2 dl rårörsocker
1 dl majsmjöl
0.75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
kokosflingor att ”bröa” formen med

Så här bakar du den glutenfria kladdkakan:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smöra en form med cirka 23 cm i diameter. Bröa med kokosflingor.
  3. Smält fettet. Vispa ägg och socker riktigt pösig. Blanda ner det avsvalnade fettet. Rör om.
  4. Blanda majsmjöl, kakao och vaniljsocker. Se till att kakaon är klumpfri. Rör ner mjölblandningen i kaksmeten.
  5. Häll smeten i formen och grädda i cirka 15 minuter, håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
  6. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Det här inlägget postades i Bakrecept och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *