Det här är ett recept för dig som vill baka en glutenfri kladdkaka.
Ingredienser
100 g smör eller margarin
2 st ägg
2 dl rårörsocker
1 dl majsmjöl
0.75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
kokosflingor att ”bröa” formen med
Så här bakar du den glutenfria kladdkakan:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smöra en form med cirka 23 cm i diameter. Bröa med kokosflingor.
- Smält fettet. Vispa ägg och socker riktigt pösig. Blanda ner det avsvalnade fettet. Rör om.
- Blanda majsmjöl, kakao och vaniljsocker. Se till att kakaon är klumpfri. Rör ner mjölblandningen i kaksmeten.
- Häll smeten i formen och grädda i cirka 15 minuter, håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
- Servera med vispad grädde eller vaniljglass.