Leilas kladdkaka, kladdig och seg

Det här är Leilas kladdkaka. På vissa sidor kallas den Leilas kladdiga kladdkaka och på andra heter den Leilas sega kladdkaka, men ingredienserna är de samma vad jag kan se.

Ingredienser:

50 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0.5 dl matolja
2.5 dl vetemjöl
4 msk mörk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk kvalitetschoklad 70%

Så här bakar du kladdkakan:

1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.

2. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.

3. Vispa ägg och socker poröst.

4. Rör ner smör och olja i äggsmeten.

5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.

6. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar.

7. Grädda kakan i cirka 30 minuter. Pudra med florsocker och servera såklart med lättvispad grädde.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (10 votes cast)
Leilas kladdkaka, kladdig och seg, 3.7 out of 5 based on 10 ratings
Det här inlägget postades i Bakrecept och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *